Radikal FT-kandidat: Europæiske supersygehuse i 2012

7 dec 2010 I Pressemeddelselser

Europæiske supersygehuse skal gøres til et punkt i programmet for det danske EU-formandskab i 2012. Det overvejer Bertel Haarder i øjeblikket, hvilket han orienterede europaudvalget om fredag d. 3. december. Det glæder den Radikale folketingskandidat Sofie Carsten Nielsen, som selv lancerede forslaget helt tilbage i sommeren 2009.

“Under den seneste valgkamp til Europaparlamentet lancerede vi i Radikale Venstre ideen om at etablere 10 supersygehuse inden for rammen af det europæiske samarbejde. Fordelene er oplagte. Det vil være muligt både at øge kvaliteten og reducere omkostningerne, når det gælder sjældne, farlige og vanskelige sygdomme, hvor det ikke er muligt at have den største ekspertise i hvert enkelt land”, fastslår Sofie Carsten Nielsen.

Hun påpeger bl.a. at der særligt for et lille land som Danmark er store gevinster ved et europæisk samarbejde på sygehusområdet.

“Vi bakker naturligvis Bertel Haarder 100 % op i denne sag, og vi vil nøje følge med i, om han evner at omsætte de gode intentioner til handling i den kommende tid. Tirsdag den 7. december er der EU-sundhedsministermøde, og det kunne meget vel være et passende sted at starte”, siger Sofie Carsten Nielsen.

Fakta
Sofie Carsten Nielsen er folketingskandidat for Radikale Venstre. Hun er 35 år og uddannet Cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Sofie sidder i hovedbestyrelsen i Radikale Venstre og var partiets spidskandidat ved det seneste Europaparlamentsvalg. Læs mere på http://www.sofiecarstennielsen.dk/

Sofie kan kontaktes på: 26 36 65 68.