Reformer i hus – Vækstplan vedtaget

25 apr 2013 I Sofies Nyhedsbrev

Så fik regeringen landet en SU-reform, der skal hjælpe til med at unge kommer lidt hurtigere og bedre igennem uddannelserne og sikrer, at vi også i fremtiden har et uddannelsessystem hvor alle unge har mulighed for at tage en uddannelse uanset opvækst, social baggrund eller forældrenes økonomiske situation.

Og en kontanthjælpsreform, der tager særligt hånd om de alt for mange unge, der i dag hænger fast i systemet. Ingen skal parkeres. Derfor omfatter Reformen nye initiativer, der skal hjælpe unge kontanthjælpsmodtagere, så de i højere grad går i gang med en uddannelse.

Med reformerne i hus og Venstres drillerier overstået kunne Vækstplan DK også endelig vedtages. Det er godt. For det skal være tilstrækkeligt attraktivt at drive virksomhed og investere i Danmark. Vi skal have genskabt de mange tusinde private arbejdspladser vi har tabt under krisen. Du kan se hele vækstplanen her.

I dag har regeringen så taget initiativ til at stoppe konflikten mellem DLF og KL, så vores børn kan komme i skole igen. Når vi kommer på den anden side af konflikten glæder jeg mig til at fortsætte diskussionen om regeringens folkeskolereform. Den handler om så meget, meget mere end arbejdstid.

Nu kan vi forhåbentlig også komme videre med det daglige arbejde, med at udvikle de langsigtede visioner, diskutere de presserende udfordringer og ikke mindst fortsætte med den politiske samtale. Gerne udenfor Christiansborg. Og med jer der læser med. Det er i al fald min ambition.

Mig i medierne
Den 9. april forsvarede jeg helhedsskolen i Det Grønne Område over for LAs kommunalvalgskandidat Ole Holtz-Nielsen. Helhedsskolen er en mulighed for, at give børnene en mere sammenhængene skoledag. Lektiehjælp, leg og fysisk aktivitet får bedre mulighed for at blive en del af skolen, så elever med faglige udfordringer får bedre muligheder for at løfte deres niveau. Samtidig giver helhedsskolen bedre mulighed for at udfordre de stærke elever. Der er brug for mindre kassetænkning og mere alsidig undervisning. Det er helhedsskolen en mulighed for.